lördag, mars 11, 2006

Uvberget

Pappa kom på den intressanta ideen att vi skulle ha lite pulsningsträning i skogen på Uvberget. Det var riktigt kul och så där lagom jobbigt för att vara en söndagförmiddag, fast mina kläder hade kunnat varit lite bättre anpassade till uppgiften.

Bomull är inte riktigt lämpligt för dylika aktiviteter, man ska nog mer ha konstmaterial. Tur var det dock att jag fick låna ett par superunderställsbyxor av pappa. Annars hade det inte funkat alls med pulsningen. Nåväl, nästa resa till Torsång ska jag ta med mig mer fältmässiga kläder. Sen får vi ju se om det hinner bli vår innan dess.


Uvberget är ett vackert litet berg som höjer sig 55 meter över Uvbergsviken. På kartan nedanför kan ni se förhållandet mellan Pappas och Lenas hus och Uvberget.

Det finns också mycket intressant i näromådet vid Torsång. Exempelvis Lillälven som ska ha byggts av Ryska krigsfångar. Även dessa kanaler och gamla nor runt Torsång är trevliga att åka båt i. Tyvärr verkar Runn och de delar av älven som man kommer åt med båt, dvs från Domnarvet till Långhag strax öster om Solvarbo, vara rätt så dåliga fiskevatten.

Inga kommentarer: